Web Analytics Made Easy - Statcounter

در خبرها آمده بود که صندوق بازنشستگی کشوری با عقد قراردادی به ارزش 250 میلیون دلار با شرکت چینی BCEG گام های اولیه راه اندازی هایپرمارکت ساختمانی در تهران و ایران را برداشته است و در آینده ای نه چندان دور مصالح ساختمانی در تمام ابعاد مرتبط عرضه خواهد شد .

اگر از عبارات دو پهلویی مانند "یکی از مسائلی که رهبری و رئیس‌جمهور بر آن تأکید داشته تعامل با دنیا مخصوصاً با کشورهایی است که تجربه نشان داده روابط خوبی می‌توانند داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

" یا "خوشبختانه روابطی که بین اقتصاد ایران و چین در سال‌های گذشته برقرار بوده امیدوارکننده است و فراموش نمی‌کنیم در زمانی که تحریم‌های ناعادلانه را داشتیم دولت چین همکاری خوبی را با ما داشت." مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری بگذریم سوال اساسی این است که آیا این پروژه در راستای راهبرد کلان اقتصادی نظام یعنی اقتصاد مقاومتی تعریف شده است؟

به عبارت دیگر سرمایه گذاری مشترک ایران و چین به چه میزان تولید ملی جمهوری اسلامی ایران را تقویت می کند ؟به همین دلیل سوالات زیر به عنوان نمونه ای از ابهامات موجود ، مطرح و سپس محتمل ترین حالت ها بیان می گردد و امید است مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری که خود در میدان تولید ملی سوابق درخشانی دارند ابهام زدایی لازم را انجام دهند.1)مشتریان عمده این بازار را چه کسانی تشکیل می دهند؟

2) محصولات کدام کشور در این بازار عرضه خواهد شد؟3)منافع حاصل از تجارت در این بازار به تولید کننده ایرانی خواهد رسید یا ......؟

واما محتمل ترین حالات:

1)با توجه به این که این بازار در منطقه حکیمیه تهران و در زمینی به مساحت 90 هزار مترمربع احداث می‌شود مشخص است که اکثر قریب به اتفاق مشتریان این بازار، انبوه سازان و فعالان حوزه ساختمان و مسکن در ایران هستند که اگر قرار بود اکثری مشتریان غیر ایرانی باشند این بازار در کشور دیگری احداث می شد. در نتیجه این بازار بستری مناسب برای فروش محصولات عرضه شده در سرزمین وسیعی به نام ایران است.

2)از سوی دیگرهدف طرف چینی در سرمایه گذاری مشترک -در کشور ما - و مشارکت در احداث چنین بازاری تسیهل در مبادله کالای ایرانی بین ایرانی ها نبوده و نیست و از این تبادل منتفع نمی شود ، بلکه بدنبال ایجاد بازاری برای محصولات چینی و بویژه محصولات همین گروه است .

3) بر اساس این عبارت آقای اسلامیان که "سهام هایپر مارکت به تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان مصالح ساختمانی داده خواهد شد. " و راهبرد اقای کریمی مدیرعامل هلدینگ ساختمان صندوق که " سیاست ما در این هلدینگ این است که منابع را حرکت دهیم و به سمت پروژه‌های با درآمد پایدار برویم." سود حاصل از سرمایه گذاری ایران و ایرانی – شامل سهم بازنشستگان محترم در صندوق یا سهام خریداری شده توسط تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان مصالح ساختمانی- به همین عزیزان تعلق خواهد گرفت و از این پروژه منتفع می شوند که دوباره با معمای پیشین مواجه می شویم که منفعت و سود و درآمد حاصل از این پروژه برای طرف چینی چیست؟

آیا محتمل نیست که در اینده ای نه چندان دور با آب نباتی به نام درآمد پایدار برای صندوق بازنشستگی یا سهام برای تولید کنندگان محصولات ساختمانی ، فضای کسب و کار تولیدکنندگان محصولات ساختمانی را با فراهم نمودن زمینه حضور تولید کنندگان چینی محدود کرده و ریشه به تیشه تولید ملی بزنیم؟

البته بر اساس ابهامات مشارکت سایپا و پژو در سایپا کاشان ابهامات مشابهی درباره نحوه مشارکت طرفین در بازار بزرگ ساختمان که بنا به اعلام آقای اسلامیان " 85 درصد به صورت فاینانس و 15 درصد از منابع دولتی است " وجود دارد که امیدواریم شفاف سازی لازم انجام شود.

در پایان باتوجه به اینکه سرمایه صندوق 8 میلیارد دلار بوده و مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری بشارت می دهند در آینده ای نزدیک 2 میلیارد دلار دیگر نیز به آن افزوده خواهد شد پیشنهاد می نمایم سیاست گذاران صندوق درآمد پایدار صندوق را با سرمایه گذاری مشترک در واحدهای موفق صنعتی و با هدف دست یابی به بازارهای منطقه ای و حتی بین المللی تضمین نمایند تا سرمایه گذاری حاصل از سهم بازنشستگی کارمندان این مرزو بوم با اقتدار و افتخار ایران و ایرانی برکت مضاعف یابد نه اینکه خدای ناکرده به تقویت تولید ملی چین و ماچین منجر شود.

* کارشناس ارشد مهندسی صنایع

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۴۳۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محصولات سبز نفت سپاهان امسال وارد بازار می‌شوند

مدیرعامل شرکت نفت سپاهان با اشاره به اینکه از محل صادرات ۵۰۰ هزار تن محصول تولیدی در سال ۱۴۰۲، ۴۰۰ هزار میلیون دلار ارزآوری برای کشور حاصل شده است، گفت: دو پروژه مهم توسعه‌ای این شرکت برای تولید محصولات باکیفیت امسال به بهره‌برداری می‌رسد که نقشی مهم در تکمیل زنجیره ارزش و توسعه سبد صادراتی خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار شانا، فرهاد امین‌دهقان در نشستی خبری که ظهر امروز (دوشنبه، ۱۰ اردیبهشت‌ماه) با حضور اصحاب رسانه در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ برگزار شد، بیان کرد: این شرکت سال گذشته با ۱۰۰ درصد ظرفیت، ۷۴۶ هزار تن تولید محصول داشته که از این مقدار ۵۰۰ هزار تن آن به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار صادر شده است.

وی همچنین با اشاره به تمرکز این شرکت برای به‌دست آوردن بازار آفریقا گفت: این شرکت هم‌اکنون محصولات خود را به ۱۱ کشور دنیا از جمله هند، چین، امارات،‌ کشورهای آذری زبان و برخی کشورهای آفریقایی صادر می‌کند.

مدیرعامل نفت سپاهان با تأکید بر اینکه تولید محصولات باکیفیت در نفت سپاهان در اولویت اصلی قرار دارد،‌ افزود: این شرکت به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده روغن پایه در منطقه خاورمیانه، کیفیت را به جای تنوع محصولات سرلوحه کار خود قرار داده است.

امین‌دهقان در تشریح گزارش عملکرد این شرکت در سال ۱۴۰۲ تأکید کرد: شرکت نفت سپاهان پارسال ۲۴۰ هزار تن محصول را در بازار داخل عرضه کرد.

پیشرفت ۹۰ درصدی ۲ پروژه مهم صادراتی نفت سپاهان

وی همچنین از بهره‌برداری از دو پروژه مهم توسعه‌ای این شرکت در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: پروژه‌های FRW (پارافین‌های مدیکال گرید) و TDAE (تولید روغن فرآیند سبز) هم‌اکنون بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و امسال به بهره‌برداری می‌رسند.

مدیرعامل نفت سپاهان همچنین از تشکیل معاونت طرح و توسعه برای استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و اعلام کرد: هدف از همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان، افزون بر افزایش کیفیت محصولات، تولید محصول خاص در جهت دریافت معتبرترین گواهینامه‌های استاندارد برای مقاصد صادراتی است.

به گزارش شانا، شرکت نفت سپاهان از زیرمجموعه‌های صندوق بازنشستگی صنعت نفت، بزرگ‌ترین تولیدکننده و صادرکننده روغن پایه گروه یک در خاورمیانه است و سالانه بیش از ۵۰۰ هزار تن روغن و انواع فرآورده مازاد بر نیاز کشور را به کشورهای شرق آسیا، هند، امارات و... صادر می‌کند.

دیگر خبرها

  • جهش تولیدات صنعتی با کمک بخش نخبگانی از طریق تقویت حضور دانش‌بنیان‌ها در صنایع بزرگ
  • توانمندی صنعت قم برای تولید انواع کفش در نمایشگاه اکسپو به نمایش درآمد
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی روغن موتور ایران
  • محصولات سبز نفت سپاهان امسال وارد بازار می‌شوند
  • ساختمان نیمه کاره‌ای که محل تجمع سگ‌های ولگرد شد
  • زنجیره ارزش گردشگری درآمد پایدار همدان را تضمین‌ می‌کند
  • موقوفات زنجان صاحب درآمد پایدار می‌شوند
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • حجم سرمایه‌گذاری سه هلدینگ‌ وزارت تعاون در چهارمحال و بختیاری ۴۵۰۰ میلیارد تومان است
  • شهرهای مولد در سواحل نقش مهمی در تقویت معیشت خانوارها دارد